lauantai 30. tammikuuta 2010

Mummonjututtaja

Turun Sanomissa oli tällä viikolla pieni uutinen, missä kerrottiin iäkkään naisen olleen kuolleena kotonaan kahden vuoden ajan kunnes remonttimiehet löysivät hänet. Kaksi vuotta ja kukaan ei kaivannut.....
Meillä on koulussa 6.luokan kanssa ns.maailmanparannus-tunti perjantaisin. Viimeksi puhuimme tästä uutisesta ja ihmisten, erityisesti ikäihmisten, yksinäisyydestä. Mietimme, miten em. kaltaiset tragediat voitaisiin estää. Jo 12-13-vuotiaat osaavat ottaa huomioon valtion ja kuntien taloustilanteen ja miettivät ensimmäiseksi miten ennaltaehkäisy rahoitettaisiin.
Esiin nousi upea idea; perustetaan uusi ammattikunta "mummonjututtaja". Juho-pojan idealla olisi työllistävä vaikutus ja ikäihmiset saisivat huolenpitoa sekä välittämistä. Millä tämä sitten kustannettaisiin? No, laitoshoidosta säästyvillä rahoilla. Kaikkihan sen tietävät, että koti on paras paikka niin kauan kuin terveys sen sallii.
Toisaalta tässä keksitään pyörää uudelleen, koska ehkä parikymmentä vuotta sitten, taloustilanne on sallinut toimivan, kiireettömän kotipalvelun. Eikö tämä voisi olla taas tavoitteenamme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti