sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Uskonnon opetuksesta

Useat sanovat, että tämä aihe on liian vaikea poliittisesti ottaa esille. Minä kuitenkin viikoittain olen vastakkain asian kanssa oman ammattini kautta.

Evlut opetusta antaa luokanopettaja, on sitten uskossa tai ei. Muilla uskonnoilla on kuitenkin omat opettajansa, jotka ovat vakaumuksellisesti oman kirkon takana. Evlutit ovat siis huonommassa asemassa ja tästä ei koskaan puhuta!

Kouluun tarvitaan yhteinen uskontojen opetus, johon osallistuu kaikki. Kirkoille annetaan koulusta tila oman uskonnon opetukselle, mikä tapahtuu koulupäivän jälkeen.

Näin saamme laadukasta oman uskonnon opetusta ja säästymme suurilta kuljetuskustannuksilta, joita nykyinen järjestelmä luo. Tällöin uskonnon opetus ei ole pois koulun muusta resurssista vaan se tulee ulkopuolelta, kirkolta mille se kuuluu.

1 kommentti:

  1. Kannatetaan. Mielestäni on tärkeä oppia arvostamaan muita kulttuureita ja heidän uskonnollisia vakaumuksiaan. Uskon, että uskonnonopetus on tärkeä osa koulutusta, mutta sen painopiste tulee olla uskontojen ymmärtämisessä, ei oman uskonnon oppimisessa. Tähän tarkoitukseen vanhemmilla tulee olla mahdollisuus kodissaa ja valitsemissaan kerhoissa.

    L

    VastaaPoista