maanantai 25. tammikuuta 2010

markat vs eurot

Juu, tiedetään ettei enään saisi ajatella rahan arvoa markoissa :D. Pakko vaan oli ajatella kun kävin alennusmyyntiostoksilla.
Olen aika huono ostamaan itselleni mitään. Lapselle kylläkin löydän helposti vaikka mitä. Itseni kohdalla helposti ajattelen, että en ehkä kuitenkaan tarvitse mitään uutta.
Nyt oli kuitenkin pakko tehdä ostoksia, kun en esim omistanut ehjiä sukkahousuja. Löysinkin perusjuttuja ihan edullisesti; useamman paidan alle 6 euron. Mutta ne sukkahousut, 14 euroa!! Silloin piti miettiä mitä ne markka-aikana maksoivat, taisivat olla sama markoissa kuin nyt euroissa. Euron tulo 10 vuotta sitten on nostanut hintoja huomattavasti. Se näkyy isomissakin ostoisssa. Esimerkiksi asuntojen hinnat ovat kohtuuttomia.
Ostimme nykyisen asuntomme 13 vuotta sitten 285000 markalla. Sen jälkeen asuntoa on laajennettu noin 150 000 markalla. Jos nyt myisin asunnon niin siitä saisi noin 170 000 euroa. Aikamoinen arvonnousu..... Erityisesti nuorten perheiden vuoksi toivoisin maltillisempaa hintakehitystä asuntomarkkinoilla. Hirvittää kuunnella millaisia asuntolainoja he joutuvat/uskaltavat ottamaan.
Tosin itsellänikin sitä lainaa on ihan kiitettävästi avioeron osituksen jälkeen. Saan maksaa asuntoa vielä vuoden eläkkeelläkin....huoh....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti