maanantai 9. lokakuuta 2017

Johtajan paikka auki

Kaupunkiimme haetaan uutta johtajaa. Hakijoita oli riittävästi ja niistä valikoitui ennakoidusta neljä henkilöä haastatteluun. Ryhmien haastatteluissa nousi esiin kaksi vahvaa substanssiosaajaa, joilta löytyy sopivin koulutus ja monen vuoden kokemus vastaavista tehtävistä. Näistä vain toinen on nyt loppusuoralla hakuprosessissa.

Oma ehdokkaani on selkeästi sosiaalista eriarvoistumista vastustava, konkreettisten toimien ihminen ja käytännön esimerkkien kautta asioita valottava henkilö. 
Kaupunki tarvitsee johtajan, joka tuntee kaupunkinsa ja sen mekanismit. Ulkopuolelta siihen ei voi tulla, jos tehtävää aikoo hoitaa menestyksekkäästi ja kuntalaisten kannalta taloudellisesti. Kyse ei saa olla myöskään sukupuolesta, ei puoluekirjan väristä vaan kyse on osaamisesta. 

Turussa on osaava apulaiskaupunginjohtaja, joka on on valmis siirtymään kaupunginjohtajan paikalle ilman lisäkoulutusta/perehdytystä. Se on kuntalaisten etu. 
Mikäli valinta kohdistuu toiseen ehdokkaaseen, niin tarkoittaa se käytänössä sitä ,että nykyisen apulaiskaupunginjohtajan työmäärä tuplaantuu.
Minä en haluaisi tulla valituksi siksi, että olen nainen. Haluaisin tulla valituksi henkilönä, jonka uskotaan osaavan tehtävänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti