torstai 15. huhtikuuta 2010

Maassa maan tavalla

Puheenjohtaja Urpilaisen otsikossa mainittu kommentti herätti paljon keskustelua ja leimasi demarit jopa ulkomaalaisvastaisiksi. Minä puolestani ymmärrän lauseen niin, että kaikilla tulee olla samat oikeudet ja velvollisuudet.

Erityisesti tämä näkyy työelämässä. Turun telakka ja monet alihankkijat lomauttavat/irtisanovat työntekijöitäään. Työttömyysluvut kasvavat Varsinais-Suomen alueella kovaa vauhtia. Samaan aikaan telakalla työskentelee satoja ulkomaalaisia huonommin työehdoin. Puhutaan, että he työskentelevät 7 euron tuntipalkalla eli noin puolet halvemmalla kuin mitä yleisesti Suomessa maksetaan. Lisäksi he tekevät ylipitkää päivää ja tällöin voi syntyä jopa vaaratilanteita.
Heille tulee taata sama palkka ja muut edut kuin Suomen lainsäädäntö edellyttää. Tämä takaa tasa-arvoisen kohtelun kaikille työntekijöille/-hakijoille.

Ulkomaalaiset työntekijät eivät saa olla hyväksikäytön kohteena huonompien työehtojen vuoksi, eikä kantasuomalaisia saa rangaista jo saavutetuista olemassa olevista eduista.

Maassa maan tavalla turvaa siis samat oikeudet niin kantasuomalaisille, maahanmuuttajille kuin ulkomaiselle työvoimalle.
Lause takaa tasa-arvon työelämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti