maanantai 16. elokuuta 2010

Telakka telakalle?

Yle, Turku uutisoi seuraavaa:

http://yle.fi/alueet/turku/2010/08/poliittinen_syksy_alkaa_turussa_isoilla_ongelmilla_1907125.html

"Kaupungin työttömyys on kasvussa ja syksyn budjettiväännöstä odotetaan pienenevän verokertymän johdosta tiukkaa. Eniten valtuutettuja huolettaa telakan tulevaisuus.

Turun telakalla alkavat irtisanomiset, jos uusia tilauksia ei ala kuulua. Tällöin kaupungin työttömyysaste nousee jopa 17 prosenttiin.

- Nyt pitää vain toivoa sekä uutta laivatilausta että valtion tukea koko alihankintaketjulle, pohtii kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, vihreiden Katri Sarlund.

Rakennemuutostakin on kaupungissa tutkittu. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Aleksi Randellin (Kok.) mielestä Turussa voitaisiin soveltaa meriteollisuuteen keskittyviä tukitoimia, jos työttömyys räjähtää käsiin.

- Olemme keskustelleet asiasta elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen kanssa ja todenneet, että ei ehkä tällaiseksi yleiseksi rakennemuutosalueeksi. Turun elinkeinopohja on kuitenkin aika laaja, joskin meriteollisuus on alana kaikista merkittävin, Randell pohtii.

Randell on telakan suhteen vielä toiveikas.

- On täysin mahdollista, ja moni tekee sen eteen töitä, että tilauksia tulee ja meriteollisuus tulee olemaan vahva toimija alueella myös jatkossa."


Poliittisten vääntöjen lisäksi alkaa myös monen perheen syksy ongelmallisesti telakan irtisanomisten myötä. Alihankkijat ovat jo lomauttaneet runsaasti väkeään, se näkyy jo työttömyyslukujen nousussa. Seuraavaksi kasvaa sossujonot, monilta osin.

Usein unohdetaan että näille työttömyysluvuille löytyy myös kasvot. Nuo 17 % on joukko ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta tehdä työtä. Useat telakalla työskentelevät ovat olleet samassa tehtävässä jopa kymmeniä vuosia, mutta se ei auta kun tilauksia ei tule. Uuden työpaikan löytäminenkään ei ole tällä hetkellä mitenkään helppoa.


Ja kaupunki on valmis esim laittamaan miljoonan urheilukentän uuteen pintaan.....huoh...

Tosin ei se miljoona telakkaa pelasta,mutta kertoo asioiden tärkeysjärjestyksestä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti