sunnuntai 15. elokuuta 2010

Mihin katosi kirpparin idea?

Laitoin tavaraa hyllykirppikselle myyntiin lauantaina. On mukavaa saada kaappeihin tilaa ja ehkä muutama euro takaisin hyväkuntoisista pieneksi jääneistä vaatteista. Kirppis on ideana aivan loistava, pienellä rahalla löytyy vaikka mitä. Omat vaatteeni ostan pääasiassa kirppikseltä, koska tuntuu mielettömältä tuhlaukselta laittaa kymmeniä tai jopa satoja euroja vaatteisiin. ja edistäähän siinä samalla kierrätysideaa.

Näyttää kuitenkin siltä, että kirppiksille ilmaantuu yhä enemmän uutta tavaraa. Joku ostaa halvalla isomman erän ja myy ne kirpparilla bisnesmielessä. Hmmmh....siinä alkuperäinen idea hämärtyy. Tietenkin on ostajan käsissä mitä ostaa ja millä hinnalla.

Kirpparin ideana on mielestäni juuri kierrätys ja edulliset hinnat. Näin yritän ainakin itse toimia.

1 kommentti:

  1. Lainaus pätkä wikipediasta:Kirpputorimyynti on suosittu tapa kierrättää vanhoja vaatteita ja esineitä ekologisella tavalla. Sen suosio alkoi Suomessa 1990 luvulla.
    Alkuperäinen tarkoitus olikin kierrättää vaatteet ja tavarat niin että myyjä saa kulut korvattua ja ostaja käyttökelpoisen tavaran/vaatteen kohtuuhintaan. Silloin ei kauan kestänyt kun ns.rihkaman myyjät huomasivat tilaisuuden jossa halpa tavara tekee myös kauppansa. Nykypäivänä taitaa olla suuri osa jo uutta. Hylly-kirppiskin yleistyi jossain vaiheessa, mutta jotenkin on mukavampi kierrellä kirppis tapahtumia jossa on myyjä,torit+muut vastaavat. Vaatteita en itse osta mutta käyttötavaroita,kirjoja,levyjä katselen ahaa-elämyksien toivossa :) Uusien tavaroiden kohdalla vain murisen ohi mennessä. Niille on omat liikkeet ja myyntipaikat. Tuota samaa kuin sinäkin olen ihmetellyt jo vuosia ja niin moni muukin, mutta kantaa ottajia taitaa olla vain liian vähän. Mutta se on ikävä totuus että asiakas valitsee mitä ostaa ja niitä myydään mikä menee kaupaksi. Mutta ainakin meitä on kaksi jotka ymmärtää kirpparin idean =)

    T:Mika H ;)

    VastaaPoista