Tein 19.5.2010 kulttuurilautakunnassa aloitteen, missä esitin että tilaliikelaitoksen tulee alkaa viipymättä toimimaan Konserttitalon ja teatterin työturvallisuuden parantamiseksi. Minkäänlaista vastausta ei ole selvityspyyntöön tullut, vaan saimme vastauksen TSn uutisoinnista: mitään ei ole tehty vaan vesi tulee edelleen sisälle. Vuotava katto ei ole mikään uusi ongelma Konserttitalolla, vaan jo vuosien ajan kaupunki on korjannut asiaa "Pinotexia pintaan" -periaatteella. Tästä huolimatta talon toimintakuluihin lasketaan täysimääräinen vuokra. Vuokranantajan tulisi siis hoitaa oma osuutensa eli huolehtia kiinteistön kunnossapidosta. Talon ilmastointi ei toimi kunnolla ja etenkin lipunmyynnin tiloissa työntekijät kärsivät päänsäryistä ja huonosta olosta. Myös valaistus on osin puutteelinen.
Muutenkin tilat ovat riittämättömät ja vaativat ajanmukaistusta. Tällä hetkellä esim muusikot harjoittelevat osittain pukuhuoneissa. Sähköjohtoja kulkee pitkin lattioita ja niitä on peitelty matoilla kompastumisten estämiseksi. Henkilökunta on useaan otteeseen tuonut huolensa ilmi.
Olisiko tilaliikelaitoksen vihdoin aika toimia ennen kuin koko rakennus romahtaa ja suurin osa henkilöstöstä sairastuu?
lauantai 1. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jep,jep. Jo -80luvulla vuosittaisissa remonteissa konserttisalissa olleena tunnistan noi ongelmat samoiksi kuin jo silloin oli,hyvin on saatu siirretyksi ongelmat maton alle;)
VastaaPoistaNo johan on onnetonta toimintaa. Kuka vastaa kiinteistön kunnossapidosta – voi olla yksi henkilökin joka ei vaan välitä. Onko tehty kuntokatselmusta? Kuntokatselmusten suurin hyöty on, että asiantuntijan säännöllisesti tekemän katselmuksen ansiosta kiinteistön kunnossapitosuunnitelma ja korjausohjelma ovat aina ajan tasalla ja omistajalla on hyvät mahdollisuudet pitää kiinteistön elinkaari hallinnassa. Kuntokatselmuksia tehdään tavanomaisesti parin vuoden välein.
VastaaPoistaKunnossapitosuunnitelma sisältää suosituksen eri korjausten ajankohdista ja arvion niiden kustannuksista.
Korjausalan pätevät asiantuntijat osaavat suositella kuhunkin tapaukseen sopivaa menettelytapaa. Ei kannata lähteä paikkailemaan mututuntumalla. Jos nyt ei tehdä mitään niin kohta kiinteistön voi myydä purettavassa kunnossa joka tietysti laskee hintaa mutta voi pelastaa omistajan jälkikustannuksilta.
On ikävää että tilaliikelaitos hoitaa edellaan asioita väärällä asenteella. Se että jokin näyttää kunnolliselta ei välttämättä ole sitä. Kaupunki on korjannut koulujakin sillä periaatteella että kun kosteus tulee seinästä läpi niin laitetaa levyä näkösuojaksi eikä kosteutta poisteta.
VastaaPoistaOlisi hyvä kuulla joskus millainen rahasumma menee näihin "tekohengityksiin" remonteissa verrattuna siihen mitä kunnon peruskorjaus olisi tullut maksamaan jos se tehtäiin kerralla, kun se kuitenkin tulee väistämättä eteen jossain vaiheessa.
M.H.
Toiminta on täydellistä välinpitämättömyyttä tilalaitoksen puolelta. Kirjoitus julkaistiin tänään TSssa, josko siitä olisi remontin vauhdittajaksi?
VastaaPoista